Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των πολιτικών τους προϊσταμένων καθώς επίσης των Νομικών Προσώπων και των διοικήσεών τους πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με μοναδικό αντικείμενο την εφαρμογή άμεσων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα στο πλαίσιο όσων ορίζονται από την ΚΥΑ για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% ενώ καταγράφηκαν και προβλήματα που ανακύπτουν κυρίως από το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς χρησιμοποιεί πολλά κτίρια για την στέγαση των υπηρεσιών και των νομικών του προσώπων.

«Κάναμε την πρώτη σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα. Έχουμε ορίσει τον ενεργειακά υπεύθυνο του Δήμου καθώς και τους ενεργειακά υπεύθυνους όλων των κτιριακών υποδομών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα να συζητήσουμε τα πρώτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν και ανά κτιριακή υποδομή να δοθούν λύσεις. Οι εργαζόμενοι του Δήμου διαθέτουν και την ωριμότητα και τη βούληση να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή. Είναι μία συλλογική υπόθεση και όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο και θα συμβάλλουμε στο μέγιστο βαθμό για την εξοικονόμηση ενέργειας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας:

Σε όλα τα γραφεία και τις υπηρεσίες θα υπάρχει μέριμνα για το σβήσιμο του φωτισμού με την αποχώρηση των εργαζομένων. Επίσης θα απενερχοποιείται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που υπάρχει σε γραφεία και κοινόχρηστους χώρους, η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους δεν θα πρέπει να είναι στα επίπεδα προηγούμενων ετών αλλά χαμηλότερη, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ατομικές συσκευές θέρμανσης.

Ο Δήμος σε συνεννόηση με την Ρυθμιστική Ενέργειας θα προχωρήσει στη μείωση του οδοφωτισμού κατά μισή ώρα το 24ωρο ενώ θα προσαρμοστεί ανάλογα και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης.

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Όπως τόνισε «δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να κρυώνουν όμως θα πρέπει να αποφύγουμε την σπατάλη ενέργειας».