Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα συναντήθηκαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συζήτησαν την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες της πόλης για σχολική στέγη.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής αναφορά στο σχέδιο του Δήμου για την μεταφορά των Πειραματικών Σχολείων σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στην πανεπιστημιούπολη. Με τον Αναπληρωτή Υπουργό συζητήθηκαν τρόποι χρηματοδότησης της παρέμβασης αυτής.

Επίσης ζητήθηκε η απόδοση του τελευταίου μέρους της χρηματοδότησης για τους παιδικούς σταθμούς.

Στον κ. Λιβάνιο τέθηκε το αίτημα αύξησης της χρηματοδότησης για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, αίτημα που έχει κατατεθεί και από άλλους δήμους της χώρας και εξετάζεται συνολικά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό ζητήθηκε η στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών όπως και των υπόλοιπων πέντε πόλεων που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων καθώς και η δημιουργία ευέλικτων εργαλείων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα η οποία με την ιδιότητα της βουλευτή Ιωαννίνων παρακολουθεί από την αρχή την προσπάθεια του Δήμου και την πορεία της πόλης προς την κλιματική ουδετερότητα.

Με την κ. Κεφάλα έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα ζητήματα της περιοχής με την ίδια να είναι πρόθυμη να συμβάλλει στην δρομολόγηση λύσεων.

Ο Δήμαρχος της μετέφερε τέλος την αναγκαιότητα ενίσχυσης των δομών του Δήμου με κοινωνικούς λειτουργούς, αίτημα που εξετάζεται θετικά.