Ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: «Φορείς και Πολίτες συζητούν για το Κλιματικό Σύμφωνο» διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Α.ΤΣΑΚΑΛΩΦ».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι Δήμος, φορείς και πολίτες να συζητήσουν για το κλιματικό σύμφωνο, να ενημερωθούν και να προσδιορίσουν τις ενέργειες που θα επιτρέψουν στα Ιωάννινα να αποτελέσουν μία από τις 100 κλιματικά ουδέτες πόλεις για το 2030.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ενώ στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Βουλέλλης, Πολεοδόμος Μηχανικος MSc, European Climate Pact Ambassador, Μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της ΓΓΧΣΑΠ του ΥΠΕΝ σε θέματα Κλιματικής Ουδετερότητας, η κα. Χριστιάνα Πολύζου (LEVER), Μηχανικός Περιβάλλοντος, PhD «Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ», ο κ. Ιωάννης Αίσωπος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού και Προέδρος, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Πατρών, ο κ. Γεώργιος Πανέτσος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Πατρών, ο κ. Θάνος Βλαστός, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος, η κα. Μαρία Σίτη, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, MSc Πολεοδόμος, Ερευνήτρια Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ και ο κ. Κωνσταντίνος Καρατσώλης, Δικηγόρος – Δίκαιο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και τα οφέλη για όλους τους πολίτες ακόμη μεγαλύτερα, καθώς βασικός στόχος είναι η διαρκής αναβάθμιση ενός κυκλικού μοντέλου ανάπτυξης και οικονομίας ως μοχλό προώθησης της κλιματικής ουδετερότητας και ουσιαστικής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.