Γόνιμη και εποικοδομητική ήταν η συνεργασία που είχε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος με την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.
Εκτενής συζήτηση έγινε για το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» που σκοπεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων. Αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου ο οποίος επεξεργάζεται πρόταση για υποβολή χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από τον αντιδήμαρχο η πρόταση που έχει εκπονηθεί από την ΔΗΑΝΕΤΑΙ για την ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακής Κοινότητας στην οποία μετέχουν κι άλλοι φορείς του Δήμου.
Η Γενική Γραμματέας έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο διαθέτει 100 περίπου εκατομμύρια προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενεργειακές κοινότητες δήμων με απώτερο στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.
Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί και η συγκεκριμένη ενεργειακή κοινότητα η οποία το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες.
Σχετικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αποσαφηνίζει τον τρόπο υλοποίησης και εγκατάστασης των σταθμών.
Τέλος υπογράμμισε ότι θα στηρίξει τον στόχο της πόλης των Ιωαννίνων να γίνει κλιματική ουδέτερη ως μία από τις 100 πρώτες της Ευρώπης με στόχο αυτό να έχει επιτευχθεί ως το 2030.
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Αντιδημάρχου ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.